- Igényes kivitelezés

- Kreatív megoldások

- Több éves szakmai tapasztalat

Sószobák, sóbarlangok építése
Címlap
Galéria
Kapcsolat
Himalaya só
Sóterápia lehetőségei

Mire jó a sóbarlang?

Ezekben a mesterségesen felépített sóbarlangokban, állandó hőmérsékletű mikroklíma uralkodik, amely általában 21ºC és 23ºC között van. Levegője bakteriológiailag rendkívül tiszta, jótékony mikroorganizmusokkal teli.
Az egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van a belélegzett levegő. A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll.

A mai, civilizált környezetünkben – az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, fűtés, stb. - főképpen pozitív töltésű ionokat hoz létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya. Ezt felismerhetjük a túlzottan poros levegőn, a füst tovább marad a levegőben, levertek, kedvtelenek és erőtlenek vagyunk. A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért.

A sóbányák gyógyító levegőjét légúti megbetegedéseknél, asztma, allergia, szénanátha kezelésére, ajánlják. Tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy a sóbarlang biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi szervezetre. A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású.

A sókristályok élet fontosságú negatív töltésű ionokat adnak le a barlang levegőjének és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap, mint nap, energiát tankolhatunk. A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak: – légutakra, légúti megbetegedésekre, – idegfájdalmakra, – magas vérnyomásra, – reuma ellen.

A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással van: – a vesére, – az idegek, – a hormon háztartásra, – a vér méregtelenítésére, – az idegrendszer erősítésére, az öregedési folyamatok lelassítására.

A sót, nevezhetjük az élet építőkövének, amelyről azonnal az asztali só, vagy más néven konyhasó jut eszünkbe, azonban azt már kevesen tudják, hogy a fogyasztásra kerülő só a természetes forma redukálásából származik, így keletkezik a NaCl, azaz nátrium-klorid, amely tehát mindösszesen 2 elemből áll. A természetben előforduló só ezen felül még kb. 82 elemet tartalmaz, melynek nem a mennyisége, hanem főként a minősége fontos számunkra. Már az ókorban is ismerték jótékony gyógyító hatását. A sóbarlangok lényege, hogy a vendégek számára elérhetővé tegyék ezeket a létfontosságú elemeket a természetes són keresztül, amely tartalmazza a szervezet számára elengedhetetlen vegyületeket. Egyetlen kúra a sóbarlangban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton! A sóbarlangban kialakított fénytechnika pedig kihasználja a színek terápiás hatását, ami kellemes közérzetet biztosít. Ezek az egészséges színek pozitívan hatnak a vegetatív idegrendszerre.